Redo att lära

Görlitz Kaufhaus Schultüten
I många andra länder är skolstart ett högtidligt tillfälle, inte bara när man börjar första klass. När vi var i Italien, Frankrike och Tyskland i somras sålde de redan present-strutar att fylla med små och lite större gåvor i skolstarten, fast vårterminen inte ännu slutat!
De flesta grundskolor delar fortfarande ut skrivhäften, pennor, sudd, och andra nödvändiga saker, för skolan ska ju vara avgiftsfri! Men det gäller bara grundskolan. På gymnasiet ingår inte den servicen, utan eleven förväntas stå för de flesta av sina verktyg själv. Hos oss lånar man dock den dyra miniräknaren med sitt lånekort och man får låna ett digitalt lärverktyg under den tid man är elev på Falkenbergs gymnasieskola.

Trots att vi i många ämnen ofta använder digitala lärverktyg, vissa läromedel är digitala och mycket av arbetsmaterialet delas digitalt på Classroom behövs ändå de "gammeldags" verktygen för att organisera och optimera lärandet! För att ge ditt barn den BÄSTA starten på läsåret varför inte förära henne eller honom en skolstartspresent för att fira att lärandet ska börja! Vi firar ju avslutningar, så varför inte uppstarten!

Nedan följer in liten utrustningslista på bra-att-ha-saker. Allt är inte nödvändigt att köpa, och i många fall har man redan en del av sakerna hemma. Det är inte fel att jazza upp en gammal pärm med lite roliga klistermärken, eller plocka ihop ett gäng pennor i samma pennfack som man haft sedan lågstadiet.

Måste-grejer
VÄLDIGT bra att ha
Inte nödvändigt men bra
minst 2 blyertspennor (eller stiftpennor med påfyllningsblyerts)
kulspetspenna
minst 2 suddegum
anteckningsbock
block med rutat papper
hörlurar
någon typ av kalender, pappers- eller digital
pärm, helst med register
pennfack
pennvässare (med uppsamlare)
överstrykningspennor i olika färger
post-itlappar och sidmarkörer
plastfickor
färgpennor
gem
tejp
klister
mini-hålslag
mini-häftapparat
näsdukar
huvudvärkstabletter
Hörlurar är mycket bra att ha med sig i datorväskan hela tiden. I många ämnen använder vi verktyg som "pratar" och du kan ofta också lyssna på lärobokstexter. Det behöver inte vara några heltäckande, dyra lurar.

Vissa kan tycka att en pärm är "omodernt", men allt i skolan är, och ska inte vara, digitalt och det det visar sig att de som håller koll på sina papper, övningar och anteckningar är de som lyckas bäst!

I vissa fall behöver man också ha hänglås till skåpet, men inte hos oss på Falkenbergs gymnasieskola.

Välkomna tillbaka till skolan! Nu kör vi järnet! GRATTIS till att du får börja ett nytt läsår med gratis utbildning!!!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Inspelningsverktyg till ChromeBook

Classroomscreen - ett sätt att strukturera lektionen

Äntligen är vikariepärmen färdig!